Hoppa till innehåll

Blir du också sjuk innan mens?

Känner du igen dig?

Självklart så är det inte alla kvinnor som känner av detta som tur är, men att känna sig låg eller till och med bli sjuk innan mens är väldigt vanligt.

Det kan kännas som influensa, jag brukar bli febrig, får ont i halsen, ont i nacken och ryggen, får ofta huvudvärk och blir sjukligt trött!

Vissa drabbas värre än andra. Vissa blir drabbade ibland och vissa mår hur bra som helst. Detta är även Pms-symtom!

Irritation, svullen, sockersugen och allt det där kommer ju också precis innan mens och ibland några dagar in i mensperioden.

Detta mående sker oftast mellan ägglossning och mens. Har man högre progesteron efter ägglossning och fortfarande högt östrogen, så kan man få ett sämre immunförsvar under denna fas.

Vad är det som händer mer då?

Jo vid ägglossning så utsöndras ett hormon i kroppen som heter gulkroppshormon. Det är då man känner sig pigg, glad & kåt. Detta är den tid i menscykeln som man lättast blir gravid, men blir man inte befruktad då så bryts hormonet ner som skapar en slags restprodukt i kroppen som ställer till det!

Forskning pågår 💕 ja man vill ju veta varför man drabbas av detta gång på gång?

Jag undrar också varför vissa får mensvärk?

Det jag har läst och vet är att livmodern är en muskel och mensen består av slemhinnor som finns på insidan av livmodern, som byggs upp varje månad. För att livmodern ska kunna göra sig av med slemhinnan så drar den ihop sig, livmodern krampar och får syrebrist!

Detta kan göra ont…

Lindra mensvärken med värktabletter, värmedyna, få orgasm eller träna.

Det finns dom som blir av med sin mensvärk genom att förbättra sina kostvanor, undvika socker & mjölkprodukter, även gluten är bra att minska ner på. Förbättra dina sömnvanor, uteslut all koffein, kolla över din stressnivå. Sluta även att röka och minska ner på alkoholen. Rör på dig mer.

Om värken är olidlig så kan du lida av endometrios eller annan infektion. Kräv en utredning och kolla även upp dina värden och vitaminbrister. Ta kosttillskott för att må bättre, dom jag har blivit rekommenderad att ta är D-vitamin, B-komplex, Omega-3, Zink, Kalium & Magnesium.

Det bästa är att ta magnesium på kvällen, den är nämligen muskelavslappnande.

Ni kanske har testat snippsauna? Det verkar ju spännande.

Ett tips som jag alltid ger är att kartlägga din menscykel för att få bättre förståelse. Gärna med humör och allt runtomkring.

Har ni fler tips, skriv här.

Jag hoppas ni alla mår bra och tar hand om er 💖

Följ mig & stötta mig på @pms.liv

 

 

 

Kommentera Här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: