Hoppa till innehåll

Kosten påverkar oss sjukt mycket.

 

Ni har säkert gjort som jag flera gånger, alltså när man hamnar i hungerfällan och bara vill vräka i sig vitt bröd med massa ost, en stor godispåse och mängder av chokladkakor och annat onyttigt!

Tydligen så vill man ha mer mat vid ägglossning för att förbereda för en eventuell befruktning. Detta är något som jag verkligen inte behöver, är ju färdig på den fronten 😜

Jag vet att om jag ger efter för det där hemska suget och stoppar i mig massa snabba kolhydrater som man så gärna vill, så är det starten för mina negativa känslor. 

Man får ju en härlig sockerkick som sedan drar ner en i en djup svacka och då äter jag ju ännu mer och en ond cirkel startar. 

Har läst så mycket om detta, vet att kaffe kan störa humöret också och många väljer koffeinfritt. Samma gäller ju såklart alkohol, kan ju kännas bättre att dricka till en början men det blir inte positivt i längden.

Ett glas vin brukar leda till lite chips och ännu mer hungerkänslor, eller?

 
Här sitter jag & njuter med vin och god mat ❤

 

När man levt med detta ett tag så blir man ju medveten och påläst men självklart så halkar man dit ibland och gottar sig ändå. För att väga upp detta beteende så tar jag kosttillskott, ja det är ju sjukt viktigt att ge kroppen det den behöver annars mår man ju ännu sämre.

(mer om kosttillskott kommer i ett nytt inlägg)

En glad tarm är lika viktigt som god sömn.

Jag försöker äta lite men ofta för att stabilisera blodsockret som kan lindra symtom samt minska sötsuget. Undvika socker, vitt mjöl & mjölkprodukter brukar också vara till stor fördel. Det bästa som hjälper är att göra matlistor och handla efter dom, ha inget gott hemma. Ta knäckebröd, nötter eller morötter vid sötsug.

Att förbereda är till stor hjälp, man kan göra matlådor när man orkar och spara i kylen, bara att värma. Fyll på med grönsaker, gärna uppskurna o klara att knapra. Tillför sallad till varje måltid för att inte äta för mycket av allt annat. Visst låter det enkelt 🥰 det är det inte, haha!

Men gör en kostplan som passa dig & gör så gott du kan varje dag 💕 man får tänka att man mår så mycket bättre!

Hur brukar ni göra?

Ni blir väl också sugna och har svårt att stå emot?

Tar ni kosttillskott?

Letar ni information för att må bättre?

Berätta gärna mer och kom med tips 😘🙏

 

Hörs inom kort, styrkekramar till alla 🥰🥰🥰

Glöm inte att Gilla & följ mig jättegärna på @pms.liv

💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕💕

 

 

Kommentera Här!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

error: Content is protected !!
%d bloggare gillar detta: